Chocolate chip cookie

 Hét Amerikaanse koekje bij uitstek.

Super simpel om te maken en het smaakt heerlijk!
Zie dat je werkt met boter op kamertemperatuur. Zo krijgt je deeg de ideale structuur.
Zorg er ook voor dat de stukken van je chocolade groot genoeg zijn, 
zo krijg je een beetje extra beet in je koekjes.

ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 g suiker
  • 60 g havervlokken
  • 200 g malse boter
  • 1 ei
  • 100 g donkere chocolade
  • 1 vanillestokje

Bereiding

  • Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de haver in de mengbeker van de keukenmachine.
    Meng op lage snelheid
  • Snij de malse boter in stukjes en voeg die één voor één toe aan de droge ingrediënten.
    Doe ook het ei in de pot met beslag.
  • Snij eventueel een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul.
    Voeg de vanillezaadjes toe aan het beslag.
  • Laat de machine even op hogere snelheid draaien, totdat je een egaal vast koekjesdeeg krijgt.
  • Breek de chocolade en hak ze in stukjes met een mes. Zorg ervoor dat de chocolade niet al te fijn gehakt is.
    De stukjes chocolade in zo’n cookie moeten groot genoeg zijn.
  • Voeg de chocolade bij het deeg en laat de machine alles mengen.
  • Leg een vel vershoudfolie op je werkblad en schep het deeg erop.
    Verpak de homp deeg in de folie en laat deze een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje.
  • Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm
  • Druk alle balletjes plat tot een reeks koekjes die even groot zijn.
  • Bak de koekjes 20 minuten lang in de oven van 175°C.
    Let op: de baktijd kan afhankelijk zijn van het type oven. Controleer dus regelmatig even het resultaat.

Smakelijk!


Plaats een reactie