Poire belle Hélène

Een nagerecht dat Napoleon liet maken voor zijn geliefde Hélène.
Dit omdat ze zoveel van chocolade hield… wie nu niet? 😉

Hier onder een lekker receptje.
Onthou dat als je peren nog niet helemaal rijp zijn,
ze enkele minuutjes langer op het vuur moeten staan.

Ingrediënten (4 personen)
4 peren
200 g suiker
kaneelstokje
zaad van 1 vanillestokje
500 ml witte wijn (water kan ook ev.)

75 g pure chocolade gehakt
125 ml slagroom



Bereiding
Schil de peren. Hou ze heel of snijd ze door midden en verwijder het klokhuis.

Tip: als je de peer heel laat, kan je het klokhuis er uit halen met een appelboor.
Wees voorzichtig zodat er geen  stukje van de peer afbreekt.

Breng de wijn of het water aan de kook met de suiker, het kaneelstokje en het zaad van het vanillestokje.
Leg de peren er in en kook ze zachtjes tot ze zacht zijn (20 min).
Als de peren klaar zijn, laat ze afkoelen in de siroop en maak de chocolade saus.

smelt de chocolade en room au bain marie

Leg de peer op een bordje en giet er de chocolade saus over.
Je kan het opdienen met een bolletje ijs. Werk af met amandelschilfers of munt blaadjes.

Smakelijk!


Plaats een reactie